Agents de la Policia Nacional i els Mossos en el dispositiu policial
Agents dels Mossos i de la Policia Nacional han treballat conjuntament en el cas (3Cat)

Detenen una dona que n'obligava una altra a prostituir-se en un pis a Salt

La víctima havia d'estar disponible cada dia les 24 hores i no podia rebutjar serveis, fins a pagar un presumpte deute de 8.000 euros

Els Mossos i la Policia Nacional han detingut una dona que n'obligava una altra a prostituir-se en un domicili de Salt, al Gironès. L'arrestada està acusada d'un delicte de tràfic d'éssers humans amb finalitat d'explotació sexual, un delicte relatiu a la prostitució coactiva i un altre contra els drets dels ciutadans estrangers.

El cas l'instrueix el jutjat d'instrucció número 1 de Girona. La investigació va començar a mitjans de l'any passat, quan agents dels dos cossos van tenir coneixement que una dona estrangera havia arribat a Catalunya enganyada per una compatriota, que li havia ofert una feina remunerada per treballar a Espanya aprofitant-se de la situació de vulnerabilitat de la víctima.


Segons el comunicat dels Mossos, aquesta organització va proporcionar un bitllet a la víctima per venir a l'estat espanyol. Quan va arribar, la van recollir a l'aeroport i la van traslladar a un domicili. Un cop allà, li van comunicar que tenia un deute pendent de 8.000 euros, en concepte de viatge, trasllats i allotjament, que havia de saldar exercint la prostitució.

La víctima havia d'estar disponible les 24 hores del dia, cada dia de la setmana, i no podia rebutjar els serveis. A més, havia de lliurar tots els diners recaptats a la dona que l'estava explotant.

Durant els mesos d'investigació es van intervenir els telèfons de les principals investigades, fins que el passat 14 de març un equip policial conjunt va entrar al pis prostíbul, on es va alliberar la víctima. En l'escorcoll del domicili es van intervenir mòbils, una petita quantitat de droga i diversa documentació. 

En la mateixa operació va quedar com a investigada una altra dona, mentre que la detinguda va passar a disposició del jutjat número 1 de Girona.

Aquesta operació s'emmarca dins les accions de la Policia Nacional contra el tràfic d'éssers humans amb finalitats d'explotació sexual, en col·laboració amb les policies autonòmiques, en aquest cas els Mossos d'Esquadra a Catalunya. Hi ha un telèfon, 900 10 50 90, i un correu electrònic, trata@policia.es, per facilitar la col·laboració ciutadana i la denúncia anònima i confidencial d'aquest tipus de delictes.

 

ARXIVAT A:
Policia NacionalMossos d'EsquadraProstitució
Anar al contingut